Hamsterlarda Wet Tail (Islak Kuyruk) Sendromu

27-07-2018 22:53
Hamsterlarda Wet Tail (Islak Kuyruk) Sendromu

Hamsterlarda Wet Tail (Islak Kuyruk) Sendromu 

 

Evinize aldığınız ilk günden beri kafesinde sevimliliği ile neşe kaynağı olani enerjisi ve hareketli yapısıyla en iyi arkadaşınız olan hamster’ınızın da tüm hayvanlar gibi birçok rahatsızlık yaşaması çok mümkün.


Küçük dostunuzun hastalıklara karşı direncinin artması ve hastalığı önlemek için çeşitli önlemler alınması ise şart. Hamster’ınızın hastalıkları, birçok sebebe bağlı olarak gelişebilir. Bir hamster dişlerinden, sindirim sisteminden, böbreklerinden, gözlerinden veya başka birçok sebepten dolayı rahatsızlıklar yaşayabilir. Evimizin küçük şirin dostları hamster’larda görülen hastalıkların en yaygın olanlarından biri, Wet Tail (Islak Kuyruk) sendromudur. Bu hastalık hamster’lar arasında yaygın olarak görülür ve erken teşhis edilmediği takdirde ciddi sonuçlar da doğurabilecek bir yapıya sahiptir.


Hamster’larda görülen Wet Tail (Islak Kuyruk) Sendromu Nedir?


Küçük dostunuzun karşılaşma ihtimali yüksek olan ıslak kuyruk sendromu, bakteriyel bir enfeksiyon sonucunda gelişir. Hamster sahipleri tarafından genellikle ishal problemiyle karıştırılsa da aslında ishalden farklı bir rahatsızlıktır. İshal ve ıslak kuyruk sendromunuayırt etmenin ilk etaptaki en pratik yolu, ıslaklık oluşan bölgeyi kontrol etmektir. İshal probleminde genellikle anüs çevresi daima ıslak olur; wet tail sendromunda ise kuyruğun üst kısmı ve anüs bölgesi daha geniş olarak ıslaklıkla kaplıdır.


Wet Tail (Islak Kuyruk) Sendromu Neden Olur?


Wet tail (ıslak kuyruk) sendromu, daha çok genç hamster’larda görülen bir hastalıktır. Yavru hamster’larda sıklıkla karşılaşılan bu sendrom, özellikle annesinden yeni ayrılmış bir yavru söz konusuysa ayrıca dikkat gerektirir. Bu hastalığın gelişim sürecinde genellikle stres, çevresel değişiklikler, yetersiz ve dengesiz beslenme, toplu halde yaşama, yetersiz temizlik etkilidir. Bu etkilere maruz kalmış özellikle genç bir hamster, bu hastalığa kolayca yakalanabilir.


Wet Tail (Islak Kuyruk) Sendromu Nasıl Anlaşılır?


Islak kuyruk sendromundan muzdarip olan bir hamster genellikle kambur bir duruş sergiler ve midesinden rahatsızlık yaşar. Genellikle 7 gün içerisinde belirtisini gösteren bu hastalık sonucunda hamster, yemek yemeyi keser ve bazı vakalarda su dahi içmeyi reddedebilir. Bu hastalık diğer hamster’lara da bulaşabileceğinden, kafeste toplu yaşama durumu söz konusuysa hamster’lar acilen birbirinden ayrılmalıdır.Hasta olan hamster’ı geniş, ferah ve temiz bir kafese alarak onunla her temas ettiğinizde ellerinizi yıkamanız gerektiğini unutmamalısınız.


Islak kuyruk sendromu, ciddi beslenme yetersizlikleri oluşturabilecek bir hastalık olduğundan kesinlikle ciddiye alınmalıdır. Çözüm olarak tanıdığınız ve güvendiğiniz bir veterinere götürerek antibiyotik tedavisine başlamalı ve hamster’ın kafesinin daima temiz durduğundan emin olmalısınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.