Egzamaya Karşı Nasıl Beslenmeli?

03-10-2019 10:21
Egzamaya Karşı Nasıl Beslenmeli?

Köpeklerde ve kedilerde egzama, farklı sebeplerle ortaya çıkabilen bir deri hastalığıdır. Bu hastalık parazit, pire, mantar gibi organizmalardan dolayı olabildiği gibi aynı zamanda yiyeceklerden, kimyasal maddelerden ve bazı bitkilerden bile olabilir. Bu hastalık acı, yanma ve kaşıntıya sebep olabilir. Kaşıntı yüzünden kedi ve köpekler sürekli olarak dokunmaya ve yalamaya çalışacağından durumu daha kötü hale getirebilir. Yara etrafında keçeleşmiş tüyler, kabuk tutmuş bölgeler ve bölgesel tüy dökülmelerini görürseniz bu durumdan şüphelenmeli ve bir veterinere danışmalısınız. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra veterineriniz sebebini tespit edip ilaç, krem ya da mama gibi tedaviler uygulayabilir. Özellikle köpeklerde egzama kedilere göre daha sık görülen bir hastalıktır. Çoğu sokak köpeği bu durumdan muzdarip olduğu gibi hassas bağışıklık sistemine sahip bazı cins köpekler de risk grubuna girer.

Egzama gibi cilt hastalıklarına en fazla sebebiyet veren olay beslenmedir. Yüksek protein içeren ( dana eti, tavuk, yumurta vs.) ve yüksek tahıl oranına sahip bazı mamalar bunlara sebep olduğu gibi ev yemekleri de en büyük riski taşır. Her ne kadar köpekleri ''her şeyi yerler '' mantığıyla bilsek de bunun yanlış olduğunu verdiği reaksiyonlardan anlamamız gerekir. Özellikle çiğ et ya da kemik; kedi ve köpekler için oldukça sağlıksız besinlerdir. Besin kaynaklı bir egzama ile karşılaşıldığında veterineriniz farklı bir mamayla tedaviyi uygulayacaktır. Hipoalerjenik ya da tahılsız – az tahıllı mamalar egzama maması olarak kullanılabilir. Bu tür mamalar düşük glisemik indekse sahip olup kolay sindirime yardımcı olur aynı zamanda tek tip proteinle herhangi bir protein hassasiyetinin ortaya çıkmasını engeller. Ayrıca bu tip mamalarda katkı maddesi ve koruyucu madde de mümkün olduğunca azdır. Acana, Bozita, Brit Care, N&D, Orijen, Profine, Happy Cat ve Sannabelle gibi markalar bu yönde tahılsız, hipoalerjenik, hassas ve glütensiz mamalar üretmektedir. Bu mamaların tedavi boyunca kullanımı en az 12 ay kadar sürmektedir. Besin kaynaklı bir egzama var ise bu mamalar kullanıldığı zaman dahilinde iki ve dört hafta arasında kedi yada köpeğinizde reaksiyonların ortadan kalktığını göreceksiniz. Sağlığına kavuştuğu anda mevcut mamasını kesmemeli veteriner kontrolü dahilinde mamaya devam etmelisiniz.


Hipoalerjenik ve tahılsız mama fiyatları


Hipoalerjenik ve tahılsız – düşük tahıllı mama fiyatları diğer normal mamalara göre elbette daha pahalı olabilir. Bu tarz mamalar içeriğine ( portakallı, balıklı, geyik etli, narlı, kuzulu, pirinçli, bal kabaklı, yaban mersinli, yaban domuzlu vs.), gramajına, markasına ve kalitesine bağlı olarak değişebilir. Hipoalerjenik ve hassas kedi - köpekler için olan mamalar genelde gramaj olarak az miktarlarda (3 kg vs.) satılır. Ayrıca bazı N&D, Bozita marka mamaların yanında künye ve kedi tuvaleti gibi hediyeler Evcilal sitemizde mevcut. Siz de bu fırsatı kaçırmadan sitemizden güvenli alışveriş yapabilirsiniz!
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.